Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

V podstatě s vámi souhlasím, ale mám pocit, že ta dvě myšlení vnímáte příliš odděleně. Sice v perexu uvádíte, že mohou fungovat najednou, ale hned příklad s užíváním obou systémů současně při řízení auta podle mého ukazuje, že je vnímáte odděleně.

Uvedu vám jiný příklad. Vynikajících šachistů se často ptali, na kolik tahů dopředu myslí. José Raúl Capablanca odpověděl, že na 25. Jeho přemožitel Alexandr Alechin řekl, že na jeden, ale musí být pořádný (což je svým způsobem totéž, ale jen jinak řečeno). Garri Kasparov odvětil, že je to jinak, že on instinktivně ví, že určitý tah je dobrý, ale čas, který uplyne, než ho provede či provede jiný, stráví přemýšlením nad jeho možnými riziky. Kasparovova odpověď znázorňuje, že myšlení instinktivní i analytické jsou v podstatě provázané.

Člověk instinktem okamžitě vyloučí obrovské množství variant řešení, které podle něj nikam nevedou a uvažuje jen nad těmi, o kterých se domnívá, že k řešení mohou vést.

1 0
možnosti
JS

J78a59n 40S59o59v12a

31. 10. 2020 16:36

Děkuji za doplnění :)

0 0
možnosti
PK

No je nabíledni, že myšlení nám umožnilo dostat se na vrcholek evolučního žebříčku. Dalo by se jistě říci, že díky němu ovládáme svět kolem nás. Bohužel myšlení nás stále ještě nenaučilo pokoře a respektu k životu samotnému. Na to bohužel tento proces zatím ještě nestačí.

A k vámi znázorněným způsobům myšlení, já jsem se vždy snažil v životě a v práci hledat všechny možná řešení vedoucí k cíli....jen v případě nějaké nelečitelné nemoci,těch variant nebylo a stále ještě nebude dostatečné množství..

1 0
možnosti
Foto

Já bych to "rychlé myšlení" nazvala spíše nepřemýšlením.

0 0
možnosti
JS

J96a26n 30S30o51v96a

31. 10. 2020 0:10

To je omyl... toto rychle myleni je velmi uzitecne. Bohuzel jen v nekterych stuacich, jinam nepatri.

0 0
možnosti
JS

J41a29n 58S26o68v28a

31. 10. 2020 16:37

Děkuji :)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS